* IJsthee maken *

*Zelf ijsthee maken van losse pure thee 

Verse producten, weinig calorieën en zonder kunstmatige toevoegingen. De echte smaak die proef je. Met warm weer is niets lekkerder dan een groot glas dorstlessende ijsthee.

 

*Recept ijsthee koude methode (cold brew)

Voeg aan 1 liter water 5 maatschepjes thee (= 10 gram thee) toe. Doe de losse thee gewoon in een fles of theepot. Laat 1 nacht (minimaal 10 uur) trekken in de koelkast. Zeef de volgende dag je thee en klaar is je ijsthee. Lekker fris en super vers. Maak eventueel af met vers fruit, muntblaadjes en ijsblokjes. Dat wordt genieten!

 

*Wat is ‘cold brew’ eigenlijk?

Dat betekent dat je je ijsthee gewoon kunt maken met koud water. Letterlijk betekent het ‘koud gebrouwen’. Je hoeft het water dus niet eerst op te warmen. Door deze manier van bereiden smaakt je ijsthee zoeter. De bittere stoffen in thee (waaronder cafeïne) lossen minder snel op in koud water. Je haalt juist de zoetheid in de thee naar boven. Het resultaat is een milde, zoete ijsthee zonder bittere smaak.

 

*Warme methode

De meest eenvoudige is door thee te maken zoals je gewend bent. Groene thee en rooibos zijn heel geschikt voor de warme methode. Gebruik voor een liter water ongeveer 10 gram thee. Houd daarbij rekening met de bereidingswijze/temperatuur die past bij de soort thee. Laat vervolgens de thee afkoelen in de koelkast gedurende circa 2 uur. Serveer de thee in een limonade tap, voeg naar wens ijsklontjes toe en eventueel een paar schijfjes citroen en enkele muntblaadjes.

 

*Supersnelle methode

Wil je snel genieten van je ijsthee. Maak dan een iets sterkere thee als de bereiding aangeeft, neem 2 schepjes thee per glas of 1 schepje op een half glas. Schenk de warme thee vervolgens uit in een groot glas wat je hebt gevuld met ijsblokjes. Het ijs smelt direct en het gesmolten ijs verdunt je thee tot de juiste smaak. Zo geniet je snel van je verse ijsthee!

 

*De pure soorten van Entheesiast zijn:

 

* Witte thee extra lekker met de ‘cold brew’ methode

* Groene thee zowel cold brew als warme methode

* Darjeeling erg lekker met de 'cold brew' methode

* Rooibos extra lekker met de warme methode