Oolong thee is een traditionele Chinese theesoort. Het productieproces is vergelijkbaar met zwarte thee alleen is het oxidatie proces korter. Alleen zwarte thee wordt volledig geoxideerd terwijl de oxidatiegraad van oolongthee tussen de 10 en 75 procent ligt. De smaak van de minst geoxideerde oolongs neigt naar groene thee met een frisse fleurige citrusachtige smaak. De meest geoxideerde neigen naar zwarte thee en bezitten een smaak van steenvruchten, vaak omschreven als geroosterde abrikozen en perziken. Oolong zit qua smaak tussen witte en groene thee in. 

Golden Rose is een kleurige oolong thee met toevoeging van rozenblaadjes en goudsbloem. Het geeft de thee een heerlijke geur en het is licht bloemig van smaak. Een speciale thee met een gouden randje.

Ingrediënten: oolongthee, rozenblaadjes, goudsbloem

ZETADVIES

– temperatuur: 90-95 graden

– trektijd: ongeveer 5 minuten

- hoeveelheid: 1 maatschepje of 2 theelepels

DIVERSEN

Droog en donker bewaren

De verpakking is gemaakt van kraftpapier